Karin & Leif Riisers  hemsida
Tyskland 2014
Måndag 30 juni Efter en natt hos Crillan och Joanna tok vi en nattfärja från Trelleborg till Rostok. Väl i land blev det motorvägen sydvästerut mot Schwerin. Därifrån på småvägar via Lüneburg till vårt hotell Brunnenhof. Vi hade bokat en paketlösning innehållande 2 nätter med 2 middagar där. Det var ett trevligt hotell ute på visjan och vi hade fått ett trevligt rum (suit). Innan middagen gick vi ca 1,8 km till närmate cach. Leif's första i Tyskland.
Send mail til:
Tisdag 1 juli Efter frukost tog vi bilen för att försöka hitta till ”Die Heide”, vilket visade sig inte vara så lätt. Eftersom vi inte fann något acceptabelt vandrarområde, for vi mot  Bad Bodenteich. Det var en liten by med en gammal borg och en liten insjö (egentligen 3 små sjöar, nästan dammar). Vi gick nästan runt sjön. Det var iordninggjorda stigar och på ett ställe fler aktiviteter, såsom minigolf. Vi fann inget bra matställe där, så vi bestämde oss för att åka till en något större stad, Uelsen. Där hittade vi en liten restaurang, där vi åt lunch. Så strosade vi lite runt i stan och innan vi åkte därifrån, tog vi en fika. På väg mot hotellet, letade vi reda på 3 cachar och när vi vilat lite, åkte vi ut igen och fann då 4 stycken. Middagen på hotellet, består av förrätt (soppa), varmrätt (2 alternativ) och efterrätt. Mycket gott båda dagarna!
Onsdag 2 juli Efter en god frukost på hotellet checkade vi ut och satte kosan mot Celle. Vi har varit där tidigare, men tycker den är värt ett nytt besök for att beskåda alla de vackra husen. Efter besöket tog vi vägen norrut och intog vår medbrakte lunch (ingick i vår hotellpaket) i bilen medan det regnade. Det blev ett antal kraftiga regnbyar under dagen. Då vi visste att konsentrasjonslägret Bergen-Belsen skulle finnas i närheten klarade vi tillslut att hitta dit. Men till vår överraskning var den inte öppet för publikum då det fortsatt blev använt till militärläger. Vi avslutade dagen i en liten by, Munster,  där fick vi ett bra rum med frukost för 79 Euro. Det visade sig vara en trevlig liten håla och det blev fika i gågatan och en bra middag på hotellet.
Torsdag 3 juli Frukost intogs på hotellet i ”Die Saal”, som visade sig vara ett stort rum med jättehögt i tak och en enorm ”ljusstake” i trä hängande från taket. Vi hade i flera dagar talat om att vandra på Die Heide och i dag fick vi äntligen till det. Med hjälp av vår eminenta damguide (GPS) hittade vi fram till ett lagom stort område att vandra i. Det var mycket dåligt märkta leder, men vi gick i alla fall i ca två timmar. Där var Die Heide som vi ville ha den, med låg vegetation, mest ljung. Det blev en fin tur med perfekt väder, ganska varmt utan någon stekande sol. Så drog vi vidare i riktning Kiel och något längre norrut till Eckernförde. En typisk badort, med många butiker och mycket trafik. Något bra hotell fann vi inte utan fortsatte längs kusten norrut och kom till slut efter en del avstickare till Kasseln, där vi tog in på ett hotell i en byggnad som tidigare varit en silo (tror vi). Det var fräscht och modernt och kostade därefter. 100 euro utan frukost. Kasseln är en gammal fiskeby med lång kaj och många fritidsbåtar. Vi gick en tur i den ljumma kvällen, riktigt skönt. Har det äntligen blivit sommar?
Hemsidan
Lördag 5 juli I dag blev det motorväg över hela Fyn (fika vid Storebeltbroen), videre över Skjelland och Öresundsbroen till Crillan ocg Joana.
Efter två dagar hos dom åkte vi nordöver direkt till stugan i Fjugesta för att kolla den nya EL- installationen. Det blev en natt där innan vi hamnade i Strängnäs
Skål Vårt soverum Utsikt mot övra etaget. Ingångspartiet I trägården fanns en brunn Det fanns stora potatisåkrar i området Skog i närheten av hotellet I Bad Bodenteich I Bad Bodenteich Leif hittade en cache bak denna sten. En vägvisare
Vägvisare
Här hittade Leif en cache
Celle Celle Celle Hotellet i Munster Fonten framför hotellet På hotellets balkong Höge aks på denna åkeren På heden På heden På heden Vägvisare på heden På heden Utsikt från rummet Hotellet i Kasseln Park hotel i Middelfart Här åt vi en bättre middag Under denna bron hittade Leif en Cache.
Fredag 4 juli  Innan vi scheckade ut av hotellet tok vi en liten runde upp i stan, blant annat för att ta ut penger. Hotellet tok endast chash. Fint, men konstig hotel. Efter litt felkörning hittade vi en vinbutick (Calles) nära grensen. Efter att ha fyllt bilen med drych och fått oss en lunch åkte vi in i Danmark och lot GPS-en styra oss till Ribe. Karin har förelskad sig i en garnbutik så det blev en omveg på 10-12 mil innan vi kom till Middelfart på Fyn vid Lillebelt. Det blev Park hotell, och mat på stan. På vägen tillbaka till hotellet hittade vi två chacher. I dag har det varit mycket varmt, got övrt 25 gtader.