Karin & Leif Riisers  hemsida
Gran Canaria 2014
Vi hadde bestillt hotell Monte Feliz, Bahia Feliz (San Augustin) via nätet (Booking.com). Kostnaden var uppgitt till 927 Euro för 25 dagar, eller 37 Euro/dag. Med dagens kurs blir det ca 350 SEK/dag. Flyreisen bestillde vi på Norwegian för 4634 SEK. Det är första gången vi reiser med Norwegian.
Send mail til:
Reisen gick greit och vi fick vår hyrbil utan poblem, det var en liten VW Up, inte så stor, men ligger ok på vägen. Efter en extra runde ved flygplatsen mens vi väntade på att GPSen skulle få satelittkontakt och förstå vart vi var. Det var bara 23 km till hotellet så det gick greit. Hotellet är väl OK, men tyverr har vi fått ett  rum med utan någen utsikt att skryta av. Mer irriterande är att dom skall ha extra för tjänster som vi tycker skall ingå. Safe på rummet, TV och WiFi koster allt extra.  Eftersom TVen inte har några svensk/norske kanaler använder vi PC-en som TV. Det har blåst kraftig i kväll, men vi har förstått att det har vart 24 grader i dag.
Måndag 13 januari
Vår utsikt
Vår utsikt
Tirsdag 14 januari I dag bilte vi til Arguineguin och besökte Leif´s kusin. Det blev några trevliga timmar på deras balkong där vi kunne se ned på den stora marknaden som är där varje tisdag. Middag åt vi på en restaurant några få hundra meter från  hotellet.
Utsikten från kusinens balkong.
Onsdag 15 januari Idag blåste det inte, som det gjort de två tidigare dagarna. Vi började förmiddagen med en rask promenad. Vi var ute ca 2 timmar, en halvtimme gick dock åt till en caffe latte på ett kafe nära stranden. Efter lunch bilade vi till San Agustin och handlade. Där gick vi också någon kilometer på en strandpromenad. Resten av dagen fylldes med läsning, stickning och korsord.
Strandpromenaden i San Agustin Slutet av strandpromenaden i San Agustin Lokala fiskare Cafe Latte
En riktigt skön dag utan blåst igen. Vi gick på äldre grusvägar som vi fann på andra sidan motorvägen. Vi kom fram till något som såg ut som en krater, den ska utforskas en annan dag. Efter lunch och läsning/stickning, gick vi en strandpromenad. Middag intogs senare på en Kina- restaurang.
Vårt hotel På vandring ovanför hotellet Utsikt mot ett gammalt krater (tror vi) På väg under motorvägen Fikarast på Coconut bar Hemsidan
Fredag 17 januar I dag hadde vi planlagt en tur til Roque Nubio, en karekaristisk fjelltopp, ser ut som en 80 meter høy skorsten og ligger 1734 m.o.h. Turen gikk via Santa Lucia og San Bartolome i mange slynger langs høye stup. I høyden blev været dårligere og på parkeringen var det tåke og 3,5 varmegrader så vi gikk alrig den siste killometern til toppen. Vi fortsatte vegen videre og nå gikk det mest nedover til Telde. Siste biten “heim” gikk på motorvegen, Her var det strålende sol og 21 varmegrader. Middagen i dag besto av hamburgere kjøpt i hotellets butikk og tillaget i vårt eget kjøkken. Når denne uppdateringen er klar blir det en kort kveldstur.
Torsdag 16 januari
Kort stopp for å beundre regnbuen. Santa Lucia med en stjärngosse Vår lunch tok vi her (Potajes canarios recetas) På parkeringen ved Roque Nublo Med god fantasi kan vi se toppen mitt i bilden. Har stjålet en bild av min kusin. Håper det er ok Geir. 13-17 jan 18-22 jan 23-27 jan 28 jan-2 feb 3-7 feb